Koirien pentukurssit Vantaalla

Yhteydenotto Katso vapaat kurssipaikat

Onnittelut päätöksestä hankkia uusi ystävä! 

 

Koirapalvelu Virike on apunasi heti sinun ja koiranpennun yhteiselämän alkutaipaleella - myös jo ENNEN koiran kotiutumista. Tältä sivulta löydät tietoa Virikkeen palveluista pentuperheille.

 

Koirapalvelu Virike järjestää pentukursseja Vantaa Petikossa lämpimässä kurssitilassa, vielä syksyn 2022 aikana. Kurssitilaan saavut mukavasti Helsinki-Espoo-Kirkkonummi-Kerava-alueelta - tule rohkeasti mukaan! Pentujen kurssi on nimeltään JokaKoiran perustaidot. Tarjoan myös yksityistunteja livenä sekä videopuheluna.

 

Voit kysyä konsultointiapua jo ENNEN koiran saapumista:

Millainen koira meille sopii? Miten valita sopiva kasvattaja? Mitä kasvattajalta kannattaa kysyä? Milloin ei kannata koiraa hankkia? Mistä tunnistaa vastuullisen kasvattajan? 

 

Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä kun sain oman ekan koirani.

Kokemus ja kouluttautuminen tuovat erinomaisen yhdistelmän koira-asiantuntijuuteen. 

Videoidut luennot sopivat erinomaisesti pennun kotiutumista odottaessa valmistautumiseen - uuden tiedon omaksumiseen kannattaa järjestää aikaa. Voit aina kysyä luentopaketin sisällöistä: miten juuri teillä kannattaa toteuttaa esim. yksinolon harjoittelu tai iltapäivän ulkoilut. Etäyhteydenkin kautta ohjaus on yksilöllistä! 

 

Sosiaalistamisen varhainen aloittaminen on erittäin tärkeä vaihe, mutta se kannattaa toteuttaa systemaattisesti sekä suojaamalla pentua pelkotilanteilta - saat minulta tähän erittäin käytännönläheiset ohjeet. Kontaktin ja muiden perustaitojen harjoittelun ohjattu aloittaminen on erinomainen idea - vaikka sinulla olisi aiemmin ollut koira ja erityisesti mikäli koira on ensimmäinen.  Kontaktin harjoittelu liittyy mm. hihnassa vetämättä kulkemiseen - ennakoi siis se, että koirastasi EI tule remmirähjää vaan erittäin taitava koirakansalainen, jonka taitoja koiranomistaja naapurit kadehtivat. 

 

Lue lisää ja ole yhteydessä, mikäli sinulle heräsi kysyttävää.

Panosta pentuaikaan

Koiranpennun ottaminen on suuri muutos perheen arkeen – olipa taloudessa koira ennestään tai ei. Erityisen paljon elämä muuttuu kuitenkin ensimmäisen koiran kanssa, kun kaikki on uutta. Virikkeen kursseille on vuosien saatossa osallistunut lukuisia ensimmäisen koiran omistajia, jotka ovat olleet erittäin tyytyväisiä kurssien sisältöihin.

Muistathan, että vaikka sinulla olisi jo kokemusta koirista, aloittaa pentu arkielämän harjoittelun aina nollasta. Jokainen koira on uusi ja yksilöllinen persoona, malta siis opetella tuntemaan juuri sinun koirasi. 

 

Muista myös se, että tulet itsekin oppimaan paljon uutta. Asennoidu uuden pentusi kouluttamiseen uteliain mielin, niin saat kursseilusta eniten irti.

 

Pennulle tärkeitä taitoja ovat suhtautuminen erilaisiin arjen tilanteisiin sekä  erilaiset hoitotoimenpiteet: turkki, kynnet, hampaat. Et ehkä halua pennun järsivän huonekaluja, purevan lapsia tai heidän Legoja? Todennäköisesti haluat että koirasi osaa ohittaa toisia koiria sen sijaan, että joudut pitelemään hihnasta kiinni kaikin voimin. Saatat toivoa myös että anoppi oppii toimimaan pentusi kanssa järkevästi - tai ehkä teini-ikäinen lapsesi on innostunut harrastamaan koiran kanssa? 

Usein kysytyt kysymykset

Luennot pentuelämän aloittamisen tueksi

Pentuelämään tutustuminen kannattaa aloittaa mieluusti jo ennen pennun kotiutumista. Koirapalvelu Virike järjestää Pentuelämää- sekä Miten eläin oppii? -luentoja uusille ja tuleville koiranomistajille. Luennoilta saat paljon arvokasta tietoa pentuelämän haasteista ja koiran koulutuksesta. Materiaalin läpikäyminen ajatuksella ennen pennun kotiutumista on huomattavasti helpompaa kuin naskalihampaita väistellen ja univelkaa potien.  

 

Nyt voit ostaa kahden videoidun luennon paketin sisältäen Virikesuunnitelman = 55 € (sis. alv 24%)  ja saat todella kattavan paketin tietoa - jotta olisit koirasi luottamuksen arvoinen! 

 

Miten eläin oppii? -luento sisältää seuraavia aiheita: millainen eläin koira on, elekielen aakkosia, oppimisen perusperiaatteita, kouluttamisen kulmakivet ja vaiheet. Livenä tämä luento kesti yli 3 tuntia = tuhti paketti asiaa! 

 

PentuElämää -luento sisältää seuraavia aiheita: pennun kehitysvaiheet, mitä on oikeanlainen sosiaalistaminen, pentuteemat: sisäsiisteys, pentupureminen, yksinolon harjoittelu, millaisia varusteita kannattaa hankkia, autoilu ja koirakavereihin tutustuttaminen - miten tehdä turvallisesti?  Livenä tämä luento kestoltaan noin 2,5h + keskustelua. 

 

Virikesuunnitelma sisältää tietoa siitä, millaisia virikkeitä koiralle kannattaa tarjota, mihin aikaan päivästä ja miten niitä voit vaikeuttaa asteittain. 

 

Klikkaa lomake ja täytä tiedot! 

 

Osta videoluento

Kurssille pennun kanssa - syksyn 2022 aikana!

EDIT 26.9.2022: Pienryhmäkurssit loppuvat v.2022 lopulla, joten nyt kannattaa tulla kurssille - jatkossa keskityn yksityistunteihin ja valmennuksiin. 

 

JokaKoiran perustaidot -kurssi on tarkoitettu kaikille noin 3 kk ikäisille ja sitä vanhemmille koirille. Voit tulla tälle kurssille jo ennenkuin pentusi on saanut kaikki rokotukset - koirien ei tarvitse olla keskenään kuonokkain kurssilla. Etenkin suurikokoiseksi kasvavien pentujen kanssa mm. taluttamisen harjoittelu pienenä on helpompaa kuin yli 20 kiloisena aloitettuna.

 

Kurssi on erinomainen ensikosketus koirasi kouluttamiseen sekä kontaktin parantamiseen. Kurssilla harjoitellaan ja opitaan tärkeimpiä arjen taitoja. 

 

Kurssi toteutetaan kerran viikossa -rytmillä 8 viikon ajan joka kerta samaan aikaan. Kursseja alkaa joka kuukausi, joten seuraa kalenteria säännöllisesti. Kurssien kysyntä vaihtelee ja kalenteri muovautuu kysynnän mukaan. 


JokaKoiran perustaidot -kurssin jälkeen voit jatkaa koirasi kanssa JokaKoiran jatkokurssille sekä sen jälkeen Virikkeen viikoittaisiin ympäri vuoden kokoontuviin harrastusryhmiin.

 

Katso alkavat kurssit  kurssikalenterista ja ilmoittaudu mukaan. Yksityistunneista voit tiedustella yhteydenottolomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse.

Lue lisää kursseista

Kysy lisää ottamalla yhteyttä

 

Mikäli sinulla on kysyttävää koiranpennun kanssa elämisestä, kouluttamisesta tai mistä tahansa muusta aiheeseen liittyvästä, voit aina olla minuun yhteydessä. Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen välityksellä. Vastailen yhteydenottoihin mahdollisimman pian. Mikäli odotat minulta vastausta, seuraa myös sähköpostisi roskapostikansiota. 

 

Kaikki yhteystiedot