Eteenpäin Virikkeen kurssipolkua!

Koko päiväisenä koirakouluyrittäjänä haasteita tuottaa joskus se, millaisia kursseja laitan tarjolle. Kurssikalenteri on v.2022 kevätkauden ja alkukesän osalta näkyvillä MUTTA siihen näyttää tulevan muutoksia sen mukaan millaisia tunteja toivotaan.

Koko päiväisenä koirakouluyrittäjänä haasteita tuottaa joskus se, millaisia kursseja laitan tarjolle. Kurssikalenteri on v.2022 kevätkauden ja alkukesän osalta näkyvillä MUTTA siihen näyttää tulevan muutoksia sen mukaan millaisia tunteja toivotaan. Muutoksia voi tulla myös sitten kun meille löytyy sopiva pentu - pentuvapaa siis. 

Ensimmäinen ryhmäkurssi on siis Jokakoiran perustaidot -nimellä ja tarkoitettu pennuille, käytännössä kurssilla aloittavat koirat ovat useimmiten alle 6 kk ikäisiä.

V.2022 tarjolla on myös Teinikoiran temput&tavat -kurssi, joka oli pitkään Virikkeen kalenterissa 2010-luvun alkupuolella. Tämä kurssi on suunnattu pentukurssi-iän ohittaneille koirille, joita voi kutsu teinikoiriksi. Teinikoirien kanssa tarpeet ovat hieman erilaiset kuin nuoremmilla. Esimerkiksi palkitsemiseen ja hormonitoimintaan liittyviin käyttäytymisiin täytyy yleensä tässä vaiheessa varautua runsaalla kärsivällisyydellä. Teinikoirien ”hormonihörhyilyt” tuunaavat aina tarvittaessa myös kurssitilan asetuksia, kuten sermien sijainteja.

 

Jokakoiran jatkokurssi

Tällä kurssilla tutustumme rallytokoon sekä nose workiin ja harjoittelemme arkitaitoja – kurssilaisten toiveita kuunnellen. Rallytoko on suosittu harrastuslaji, joka on tullut tottelevaisuuskokeiden rinnalle/tilalle – sellainen jokaiselle koiralle oikeasti sopiva harrastus! Silti teemme harjoituksia oppimisen periaatteet huomioiden. Tavoitteeni on tietysti kaikilla kursseilla paitsi taitojen oppiminen myös lisätä koiran perheenjäsenten ymmärrystä oppimisesta, kouluttamisesta sekä juuri heidän koirastansa yksilönä. Tämä kurssi sopii esim. suoraksi jatkoksi Jokakoiran perustaidot -kurssille.

Kursseilla harjoitellaan käytännössä erilaisia rallytokon tehtäväkylttien tehtäviä: vierellä kulkeminen, istuminen sivulla ja edessä, muut asennot eri puolilla ohjaajaa. Usein tutustumme myös erilaisiin koiran tasapainoa ja kropan hallintaa kehittäviin harjoituksiin, joita voi sitten syventää mm. Temppukurssilla.

 

Aikuisen koiran kanssa harrastamaan?

Toisinaan saan yhteydenottoja sellaisilta aikuistuneiden koirien omistajilta, joita kiinnostaa harrastaminen, kuten rallytoko, nose work ja agility. Yleensä näissä tilanteissa ohjaan heidät tulemaan ensin Yksityistunnille ja sen jälkeen voimme miettiä mikä ryhmäkursseista ehkä on heille sopiva vaihtoehto. Yksityistunneilla voi totta kai harjoitella harrastuslajien perustaitoja. Kisatavoitteisten koirakoiden harjoitteluun ryhmätunnit ovat tärkeä valinta, koska kisatilanteissa on yleensä aina toisia koiria läsnä. Kisatavoitteisten ryhmä Virikkeellä ei tällä hetkellä ole tarjolla erikseen, mutta tottahan toki siihen voimme harjoittelua räätälöidä.

 

Tilauskurssit – kerää oma ryhmä!

Onko sinulla useampi kaveri, joita kiinnostaa yhdessä harrastaminen? Ehkä pentuesisaruksia, joiden ihmisten kanssa muutenkin tapaatte? Kerää ryhmä kokoon (4 koirakkoa) ja etsi Kurssikalenterista sellainen kurssi, jossa on 4 paikkaa vielä jäljellä. Tällaisessa tilanteessa kannattaa olla minuun suoraan yhteydessä sähköpostitse niin tiedän seurata ilmoittautumisia, jotka siis pompsahtavat minulle sähköpostitse.

Kursseilla on nimensä ja sisältönsä, mutta tilauskurssille voidaan aiheet räätälöidä juuri teidän porukan toiveiden mukaan. Tarvittaessa järjestyy vaikkapa luento kurssituntien oheen.

Vinkki kesäksi 2022: Kysy myös viikonloppuihin kurssi/leiripaketteja!

 

Harrastustunnit

Virikkeen viikkokalenterissa on useampana päivänä Harrastustunnit-nimellä olevia ryhmiä, joissa harjoitellaan viikoittain tutussa ryhmässä vuoden ympäri. Kurssit saattavat olla loma-aikaan hetken tauolla erikseen sovitusti. Laskutus näissä ryhmissä on kuukausi kerrallaan ja irtisanomisaika kuukauden. Ryhmissä on paikka neljälle koiralle ohjaajineen. Harjoiteltavat aiheet sovitaan osallistujien kesken – useimmiten tunneilla on erilaisia teemoja: jumppatemppuja tasapainotyynyillä, rallytokotehtäviä tai vaikka nose work -piiloja pari kappaletta. Harrastustunteihin kuuluu myös agilityn hallitunnit, joita on v.2022 vain vanhoille asiakkaille.

Tällaiset tunnit sopivat sinulle, joka haluat, säännöllistä ohjattua harjoittelua kerran viikossa samana päivänä ja kellonaikana. Tunneilla on rento tunnelma ja harjoittelun lomassa keskustelemme ajankohtaisista koiramaisista aiheista. Yhdessä tekeminen ja koirista oppiminen yhdistää harrastustuntilaisia, joista monien koiria olen tavannut Kurssipolun alkuvaiheista alkaen.

 

Blogin seuraavassa kirjoituksessa kerron huomioista, joita olen tehnyt minulle tutuimpien harrastuslajien koiralähtöisyyden päivittämisestä.

0
Feed

Jätä kommentti