Ajankohtaisia ajatuksia koira-asiantuntijalta Koiraetsivä-blogissa!

Laita viestiä pian!

Ensimmäinen koirani syntyi 1992 - oliko sinulla silloin oma koira?

Omaksuin koiratietoa kirjastosta löytyneistä kirjoista sekä käytäntöä jo ennen omaa koiraa hoitokoiria ulkoiluttamalla.

Notkuin teininä koirapuistossa ja treenasin oman koiran kanssa kaikenlaisissa paikoissa.

Sain paljon sellaista kokemusta, jota nyt osaan arvostaa - ihan hetkessä sitä ei kerrytetä! 

Haluan jakaa osaamistani sinulle, joka haluat parantaa yhteistä hyvinvointia koirasi ja perheesi kanssa - olipa koirasi pieni pentu, hiljattain Suomeen muuttanut rescuekoira, aikuinen kodinvaihtaja tai jotain muuta. 

-Virikkeen Marianne

 • selfie Käpyn kanssa VUODEN 2023 LOPULLA
  01/12/2023 - Marianne 0 Kommentit
  VUODEN 2023 LOPULLA

  Yritin keksiä joulunodotukseen sopivaa teemaa, mutta sitten havahduin miettimään joulun sijaan koko menneen vuoden tapahtumia ja sitä millaisia kohtaamisia minulla on ollut.

  Lue lisää
 • Kilpaileminen – koiran näkökulmasta
  30/04/2023 - Koiraetsivä Marianne 0 Kommentit
  Kilpaileminen – koiran näkökulmasta

  Oletko miettinyt miten koira ymmärtää kisatilanteen? Oletko harjoitellut niin, että koira erottaa tilanteen, jossa et palkitse ruualla tai vetoleikillä suorituksen aikana?

  Se on ainakin varmaa, että koira ei ymmärrä tasoluokista, rusettien tai koulutustunnusten keräämisestä. Koirasi aistii sinun jännityksesi ja fiiliksen – muistathan olla ennustettava myös silloin kun sinua jännittää.

  Kuvittele itsesi agilityä harrastavaksi koiraksi.

  Lue lisää
 • Uudenlainen aika ammattikouluttajana
  19/04/2023 - Koiraetsivä Marianne 0 Kommentit
  Uudenlainen aika ammattikouluttajana

  Tammikuussa 2023 luovuin Koirapalvelu Virikkeen omasta kurssitilasta ja muutin siten työnkuvaani mittakaavaltaan pienemmäksi. Muutokseen ajoi useampi tekijä, joista yksi on taloudellinen, toinen on työn tekemisen tapa – yksilöllisyys korostuu koko ajan kaikessa koirien kanssa tekemisessä. Sain myös yhteistyöpyynnön Niinu Agility Sportilta, joten oli luonnollista luopua monessa kiinteässä osoitteessa kouluttamisesta.

  Lue lisää
 • resurssiaggressiivisuus koira Opettavaisia koirapersoonia: Rasse ja Pico
  14/10/2022 - Marianne Mayer 0 Kommentit
  Opettavaisia koirapersoonia: Rasse ja Pico

  Koirat muokkaavat meitä ihmisinä - eniten omat kotona asuvat yksilöt. 

  Alunperin kirjoitin alla olevan tekstin viime vuonna pari viikkoa sen jälkeen kun Pico oli kuollut. Julkaisin tekstin omien koirieni blogissa, joka nyt on bittiavaruudessa. 

  Pidän verkkoluennon resurssiaggressiivisuudesta perjantaina 14.10.,  joten aihe on jälleen ajankohtainen - monellakin tavalla! 

  Lue lisää
 • Pennun kouluttaminen ja sosiaalistaminen – omaa pentua odotellessa
  28/04/2022 - Marianne Mayer 0 Kommentit
  Pennun kouluttaminen ja sosiaalistaminen – omaa pentua odotellessa

  Viime aikoina pentuaiheet ovat olleet tavanomaista enemmänkin mielessäni, sillä meille on vihdoin tulossa pentu. Lysti saa siis ”pikkusiskon” toukokuun lopulla ja sitä ennen täytyy valmistautua monella tavalla.

  Lue lisää
 • Milloin koira osaa tehtävän riittävän hyvin?
  11/03/2022 - Marianne Mayer 0 Kommentit
  Milloin koira osaa tehtävän riittävän hyvin?

  ”Ei se ulkona keskity” – miksi?

  Jokakoiran perustaidot -kurssilla harjoittelemme varsin rauhallisessa ympäristössä perustaitoja kuten kontaktia taluttajaan ja palkitsemisen tiheyttä sekä muita käytännön taitoja. Oppia saavat ihminen sekä koira – oikeastaan enemmän ihmisosapuoli kuin nelijalkainen.

  Kouluttajana tehtäväni on kertoa käytännön ohjeet siihen, miten ihmisen kannattaa toimia. Mutta ohjeeni eivät toimi, jos niitä ei noudateta. Tyypillinen haaste on se, että harjoittelu sujuu tunnilla, mutta kurssitilan oven ulkopuolella tapahtuu kaikenlaista. Mistä tämä johtuu?

  Lue lisää
 • yksityistunti, perustaito, koira, koirakoulu Koiraharrastusten uudistaminen – pieniä huomaavaisuuksia ja tehokasta kouluttamista
  17/02/2022 - Marianne Mayer - Koiraetsivä 0 Kommentit
  Koiraharrastusten uudistaminen – pieniä huomaavaisuuksia ja tehokasta kouluttamista

  Tausta

  Korona-pandemia on aiheuttanut koirabuumin eli uusia koiraharrastajia on paljon. Samaan aikaan ala on kaupallistunut, kun on syntynyt koirakouluja – kokonainen uudenlainen harrastamisen tapa: ostat paikan koirakoulun kurssille, menet paikalle tiettynä aikana ja saat opetusta lämpimässä sisätilassa, ympäri vuoden.

  Lisäksi tutkimustietoa koirasta eläimenä on tullut huomattavan paljon kuluneiden 30 vuoden aikana, jolloin itse olen koiran omistanut. Tämän seurauksena koulutusmenetelmät ovat kehittyneet huomattavasti tehokkaammiksi ja erityisesti koiran näkökulmasta hyvinvointia lisääviksi. Etenkin ammattikouluttajat ovat opiskelleet uusinta tietoa ja sen seurauksena koulutetut koirat ovat olemukseltaan iloisia, itsevarmoja ja niiden taidot ovat luotettavalla tasolla monenlaisissa tilanteissa.

  Lue lisää
 • 11/02/2022 - Marianne Mayer 0 Kommentit
  Eteenpäin Virikkeen kurssipolkua!

  Koko päiväisenä koirakouluyrittäjänä haasteita tuottaa joskus se, millaisia kursseja laitan tarjolle. Kurssikalenteri on v.2022 kevätkauden ja alkukesän osalta näkyvillä MUTTA siihen näyttää tulevan muutoksia sen mukaan millaisia tunteja toivotaan.

  Lue lisää
 • 19/01/2022 - Marianne 0 Kommentit
  Koiraetsivä -blogi on täällä taas!

  Melko pitkän tauon jälkeen aloittelen blogitekstien kirjoittamista täällä kotisivuilla. Tarkoitukseni on kertoa ajankohtaisista aiheista, kursseilusta sekä erilaisista asioista, joihin kouluttajana etsin vastauksia - siitä siis nimi Koiraetsivä.

   

  Lue lisää