Seuraa kiehtovaa Koiraetsivä-blogia – Vantaan koirakoulumme tarinoita

Ota yhteyttä

Vuodesta 2008 alkaen toiminut Koirapalvelu Virike on monipuolinen koirakoulu Vantaan Petikossa. Järjestämme kokeneen eläintenkouluttajan johdolla niin yksityistunteja kuin pienryhmäkurssejakin. Kaikessa koulutuksessamme otamme huomioon koirien laji- ja rotutyypilliset sekä yksilölliset piirteet. Toimialueeseemme kuuluu koko pääkaupunkiseutu, Kirkkonummi, Kerava sekä muut lähikunnat.

Seuraa Koiraetsivä-blogiamme, joka tutustuttaa sinut koirakoulumme kiinnostavaan maailmaan!

 • Pennun kouluttaminen ja sosiaalistaminen – omaa pentua odotellessa
  28/04/2022 - Marianne Mayer 0 Kommentit
  Pennun kouluttaminen ja sosiaalistaminen – omaa pentua odotellessa

  Viime aikoina pentuaiheet ovat olleet tavanomaista enemmänkin mielessäni, sillä meille on vihdoin tulossa pentu. Lysti saa siis ”pikkusiskon” toukokuun lopulla ja sitä ennen täytyy valmistautua monella tavalla.

  Lue lisää
 • Milloin koira osaa tehtävän riittävän hyvin?
  11/03/2022 - Marianne Mayer 0 Kommentit
  Milloin koira osaa tehtävän riittävän hyvin?

  ”Ei se ulkona keskity” – miksi?

  Jokakoiran perustaidot -kurssilla harjoittelemme varsin rauhallisessa ympäristössä perustaitoja kuten kontaktia taluttajaan ja palkitsemisen tiheyttä sekä muita käytännön taitoja. Oppia saavat ihminen sekä koira – oikeastaan enemmän ihmisosapuoli kuin nelijalkainen.

  Kouluttajana tehtäväni on kertoa käytännön ohjeet siihen, miten ihmisen kannattaa toimia. Mutta ohjeeni eivät toimi, jos niitä ei noudateta. Tyypillinen haaste on se, että harjoittelu sujuu tunnilla, mutta kurssitilan oven ulkopuolella tapahtuu kaikenlaista. Mistä tämä johtuu?

  Lue lisää
 • yksityistunti, perustaito, koira, koirakoulu Koiraharrastusten uudistaminen – pieniä huomaavaisuuksia ja tehokasta kouluttamista
  17/02/2022 - Marianne Mayer - Koiraetsivä 0 Kommentit
  Koiraharrastusten uudistaminen – pieniä huomaavaisuuksia ja tehokasta kouluttamista

  Tausta

  Korona-pandemia on aiheuttanut koirabuumin eli uusia koiraharrastajia on paljon. Samaan aikaan ala on kaupallistunut, kun on syntynyt koirakouluja – kokonainen uudenlainen harrastamisen tapa: ostat paikan koirakoulun kurssille, menet paikalle tiettynä aikana ja saat opetusta lämpimässä sisätilassa, ympäri vuoden.

  Lisäksi tutkimustietoa koirasta eläimenä on tullut huomattavan paljon kuluneiden 30 vuoden aikana, jolloin itse olen koiran omistanut. Tämän seurauksena koulutusmenetelmät ovat kehittyneet huomattavasti tehokkaammiksi ja erityisesti koiran näkökulmasta hyvinvointia lisääviksi. Etenkin ammattikouluttajat ovat opiskelleet uusinta tietoa ja sen seurauksena koulutetut koirat ovat olemukseltaan iloisia, itsevarmoja ja niiden taidot ovat luotettavalla tasolla monenlaisissa tilanteissa.

  Lue lisää
 • 11/02/2022 - Marianne Mayer 0 Kommentit
  Eteenpäin Virikkeen kurssipolkua!

  Koko päiväisenä koirakouluyrittäjänä haasteita tuottaa joskus se, millaisia kursseja laitan tarjolle. Kurssikalenteri on v.2022 kevätkauden ja alkukesän osalta näkyvillä MUTTA siihen näyttää tulevan muutoksia sen mukaan millaisia tunteja toivotaan.

  Lue lisää
 • 19/01/2022 - Marianne 0 Kommentit
  Koiraetsivä -blogi on täällä taas!

  Melko pitkän tauon jälkeen aloittelen blogitekstien kirjoittamista täällä kotisivuilla. Tarkoitukseni on kertoa ajankohtaisista aiheista, kursseilusta sekä erilaisista asioista, joihin kouluttajana etsin vastauksia - siitä siis nimi Koiraetsivä.

   

  Lue lisää