Ajankohtaisia ajatuksia koira-asiantuntijalta Koiraetsivä-blogissa!

Laita viestiä pian!

Ensimmäinen koirani syntyi 1992 - oliko sinulla silloin oma koira?

Omaksuin koiratietoa kirjastosta löytyneistä kirjoista sekä käytäntöä jo ennen omaa koiraa hoitokoiria ulkoiluttamalla.

Notkuin teininä koirapuistossa ja treenasin oman koiran kanssa kaikenlaisissa paikoissa.

Sain paljon sellaista kokemusta, jota nyt osaan arvostaa - ihan hetkessä sitä ei kerrytetä! 

Haluan jakaa osaamistani sinulle, joka haluat parantaa yhteistä hyvinvointia koirasi ja perheesi kanssa - olipa koirasi pieni pentu, hiljattain Suomeen muuttanut rescuekoira, aikuinen kodinvaihtaja tai jotain muuta. 

-Virikkeen Marianne

 • Loitsu täytti jo 2 vuotta!
  03/04/2024 - Koiraetsivä Marianne 0 Kommentit
  Loitsu täytti jo 2 vuotta!

  Picon poismenon jälkeen oli kiva olla muutama kuukausi yhden koiran kanssa. Lystin kanssa oli kiva kahdestaan lenkkeillä, treenata agilityä ja kisata. Toisen flatin hankkiminen oli kuitenkin mielessä ja keväällä 2022 asiat loksahtelivat kohdilleen, kun sopiva pentue löytyi.

  Lue lisää
 • Lysti, agilityflatti isolla kirjaimella
  28/03/2024 - Koiraetsivä Marianne 0 Kommentit
  Lysti, agilityflatti isolla kirjaimella

  Seuraavaksi esittelyvuorossa on seniorikoira Lysti. 

  Lysti oli pentueen ainoa kotia vailla ollut pentu siinä vaiheessa, kun lähetin kasvattajalle sähköpostia. Betan menettämisen jälkeen noutajanmentävä aukko oli suuri. Oli todellakin sattumaa ja lottovoitto, että juuri Lysti löytyi. Vain noin kuukauden elimme ilman noutajaa. 

  Lue lisää
 • Pico, pinkova pätevä pihapoliisi, 2009-2021
  26/03/2024 - Koiraetsivä Marianne 0 Kommentit
  Pico, pinkova pätevä pihapoliisi, 2009-2021

  Pico oli Rassen veljentyttärenpoika, kakkospainos pinseristä meidän laumassamme. Ajatus kolmannesta koirasta oli näin jälkikäteen katsottuna aika hullu. Kaipasin kuitenkin nuorta koiraa demo- sekä agilitykoiraksi. Ja sellainenhan Picosta tuli.

  Lue lisää
 • Beta, erityinen ekstrovertti, 2003-2014
  24/03/2024 - Koiraetsivä Marianne 0 Kommentit
  Beta, erityinen ekstrovertti, 2003-2014

  Betasta tuli Topin seuraaja, aivan omanlaisensa ekstrovertti vilkas persoona. Betan kanssa halusin perehtyä lisää kouluttamiseen ja myös metsästyskokeissa tarvittaviin taitoihin. Löysin itseni Betan kanssa mm. naksutinkoulutuskurssilta, kouluttajakurssilta, tottelevaisuusseminaarista, varsin monta kertaa koiranäyttelyistä sekä Ruotsista Pajalasta ja totta kai, agilityhallilta.

  Lue lisää
 • Rasse, suuri opettaja, 2001-2011
  22/03/2024 - Koiraetsivä Marianne 0 Kommentit
  Rasse, suuri opettaja, 2001-2011

  Rasse tuli meille parin päivän varoituksella tuoden mukanaan kasan varsin vaarallisiakin ominaisuuksia ja tilanteita. Rasse on edelleen ainoa koira, joka on purrut minua kunnolla.  Rassen ansiosta päädyin perehtymään koiran kouluttamiseen uudella tavalla. Opettelin kouluttamisen tekniikkaa erittäin nopean ahneen koiran kanssa. Luovuin johtajuutta korostavista toimintatavoista, sillä aggressio lisäsi aggressiota.

  Lue lisää
 • Topi, erityinen, 1992-2003
  20/03/2024 - Koiraetsivä Marianne 0 Kommentit
  Topi, erityinen, 1992-2003

  Tämä on ensimmäinen osa kirjoituksia ,joissa esittelen omia koiria, mitä olen niiltä oppinut ja mitä olemme yhdessä kokeneet. 

  Ensimmäisenä vuorossa on Topi, kultainen noutaja. 

  Lue lisää
 • Marianne, yrittäjänä vuodesta 2008
  18/03/2024 - Koiraetsivä Marianne 0 Kommentit
  Marianne, yrittäjänä vuodesta 2008

  Takana on 16 vuotta yrittäjyyttä ja siihen mahtuu monenlaista toimintaa. Alkuun olin Veikkolassa Suomen Eläinkoulutuskeskuksen kouluttaja ja v.2009 siirryimme Suomenojalle Espooseen, jossa vietimme vain muutaman kuukauden. Syksyllä 2009, Pico-pentu kainalossa, löytyi Tiilitien kurssitila ja sinnehän sitten ”juurruin” aina tammikuuhun 2023 asti.

  Lue lisää
 • selfie Käpyn kanssa VUODEN 2023 LOPULLA
  01/12/2023 - Marianne 0 Kommentit
  VUODEN 2023 LOPULLA

  Yritin keksiä joulunodotukseen sopivaa teemaa, mutta sitten havahduin miettimään joulun sijaan koko menneen vuoden tapahtumia ja sitä millaisia kohtaamisia minulla on ollut.

  Lue lisää
 • Kilpaileminen – koiran näkökulmasta
  30/04/2023 - Koiraetsivä Marianne 0 Kommentit
  Kilpaileminen – koiran näkökulmasta

  Oletko miettinyt miten koira ymmärtää kisatilanteen? Oletko harjoitellut niin, että koira erottaa tilanteen, jossa et palkitse ruualla tai vetoleikillä suorituksen aikana?

  Se on ainakin varmaa, että koira ei ymmärrä tasoluokista, rusettien tai koulutustunnusten keräämisestä. Koirasi aistii sinun jännityksesi ja fiiliksen – muistathan olla ennustettava myös silloin kun sinua jännittää.

  Kuvittele itsesi agilityä harrastavaksi koiraksi.

  Lue lisää
 • Uudenlainen aika ammattikouluttajana
  19/04/2023 - Koiraetsivä Marianne 0 Kommentit
  Uudenlainen aika ammattikouluttajana

  Tammikuussa 2023 luovuin Koirapalvelu Virikkeen omasta kurssitilasta ja muutin siten työnkuvaani mittakaavaltaan pienemmäksi. Muutokseen ajoi useampi tekijä, joista yksi on taloudellinen, toinen on työn tekemisen tapa – yksilöllisyys korostuu koko ajan kaikessa koirien kanssa tekemisessä. Sain myös yhteistyöpyynnön Niinu Agility Sportilta, joten oli luonnollista luopua monessa kiinteässä osoitteessa kouluttamisesta.

  Lue lisää
 • resurssiaggressiivisuus koira Opettavaisia koirapersoonia: Rasse ja Pico
  14/10/2022 - Marianne Mayer 0 Kommentit
  Opettavaisia koirapersoonia: Rasse ja Pico

  Koirat muokkaavat meitä ihmisinä - eniten omat kotona asuvat yksilöt. 

  Alunperin kirjoitin alla olevan tekstin viime vuonna pari viikkoa sen jälkeen kun Pico oli kuollut. Julkaisin tekstin omien koirieni blogissa, joka nyt on bittiavaruudessa. 

  Pidän verkkoluennon resurssiaggressiivisuudesta perjantaina 14.10.,  joten aihe on jälleen ajankohtainen - monellakin tavalla! 

  Lue lisää
 • Pennun kouluttaminen ja sosiaalistaminen – omaa pentua odotellessa
  28/04/2022 - Marianne Mayer 0 Kommentit
  Pennun kouluttaminen ja sosiaalistaminen – omaa pentua odotellessa

  Viime aikoina pentuaiheet ovat olleet tavanomaista enemmänkin mielessäni, sillä meille on vihdoin tulossa pentu. Lysti saa siis ”pikkusiskon” toukokuun lopulla ja sitä ennen täytyy valmistautua monella tavalla.

  Lue lisää
 • Milloin koira osaa tehtävän riittävän hyvin?
  11/03/2022 - Marianne Mayer 0 Kommentit
  Milloin koira osaa tehtävän riittävän hyvin?

  ”Ei se ulkona keskity” – miksi?

  Jokakoiran perustaidot -kurssilla harjoittelemme varsin rauhallisessa ympäristössä perustaitoja kuten kontaktia taluttajaan ja palkitsemisen tiheyttä sekä muita käytännön taitoja. Oppia saavat ihminen sekä koira – oikeastaan enemmän ihmisosapuoli kuin nelijalkainen.

  Kouluttajana tehtäväni on kertoa käytännön ohjeet siihen, miten ihmisen kannattaa toimia. Mutta ohjeeni eivät toimi, jos niitä ei noudateta. Tyypillinen haaste on se, että harjoittelu sujuu tunnilla, mutta kurssitilan oven ulkopuolella tapahtuu kaikenlaista. Mistä tämä johtuu?

  Lue lisää
 • yksityistunti, perustaito, koira, koirakoulu Koiraharrastusten uudistaminen – pieniä huomaavaisuuksia ja tehokasta kouluttamista
  17/02/2022 - Marianne Mayer - Koiraetsivä 0 Kommentit
  Koiraharrastusten uudistaminen – pieniä huomaavaisuuksia ja tehokasta kouluttamista

  Tausta

  Korona-pandemia on aiheuttanut koirabuumin eli uusia koiraharrastajia on paljon. Samaan aikaan ala on kaupallistunut, kun on syntynyt koirakouluja – kokonainen uudenlainen harrastamisen tapa: ostat paikan koirakoulun kurssille, menet paikalle tiettynä aikana ja saat opetusta lämpimässä sisätilassa, ympäri vuoden.

  Lisäksi tutkimustietoa koirasta eläimenä on tullut huomattavan paljon kuluneiden 30 vuoden aikana, jolloin itse olen koiran omistanut. Tämän seurauksena koulutusmenetelmät ovat kehittyneet huomattavasti tehokkaammiksi ja erityisesti koiran näkökulmasta hyvinvointia lisääviksi. Etenkin ammattikouluttajat ovat opiskelleet uusinta tietoa ja sen seurauksena koulutetut koirat ovat olemukseltaan iloisia, itsevarmoja ja niiden taidot ovat luotettavalla tasolla monenlaisissa tilanteissa.

  Lue lisää
 • 11/02/2022 - Marianne Mayer 0 Kommentit
  Eteenpäin Virikkeen kurssipolkua!

  Koko päiväisenä koirakouluyrittäjänä haasteita tuottaa joskus se, millaisia kursseja laitan tarjolle. Kurssikalenteri on v.2022 kevätkauden ja alkukesän osalta näkyvillä MUTTA siihen näyttää tulevan muutoksia sen mukaan millaisia tunteja toivotaan.

  Lue lisää
 • 19/01/2022 - Marianne 0 Kommentit
  Koiraetsivä -blogi on täällä taas!

  Melko pitkän tauon jälkeen aloittelen blogitekstien kirjoittamista täällä kotisivuilla. Tarkoitukseni on kertoa ajankohtaisista aiheista, kursseilusta sekä erilaisista asioista, joihin kouluttajana etsin vastauksia - siitä siis nimi Koiraetsivä.

   

  Lue lisää