19/01/2022 kirjoittanut Marianne 0 Kommentit
Koiraetsivä -blogi on täällä taas!
Melko pitkän tauon jälkeen aloittelen blogitekstien kirjoittamista täällä kotisivuilla. Tarkoitukseni on kertoa ajankohtaisista aiheista, kursseilusta sekä erilaisista asioista, joihin kouluttajana etsin vastauksia - siitä siis nimi Koiraetsivä.
Ensimmäinen aihe on:
Ensimmäistä kertaa koirakouluun!
Yhteiskunnassamme koirilla on koko ajan kasvava rooli - korona-ajan uudet pennut ovat tuoneet monelle mahdollisuuden tutustua koiraan omana perheenjäsenenä. Moni päätyy ottamaan kouluttajaan yhteyttä jo ennen pennun saapumista tai siinä hetkessä, kun uuden perheen jäsenen saapuminen on varmistunut. Koskaan ei ole myöhäistä, mutta säästyt monelta harmilta, kun otat yhteyttä ennemmin kuin myöhemmin!
Miksi kannattaa hyödyntää kouluttajan palveluita?
Koulutuspalveluiden tarkoitus on antaa Sinulle tietoa ja taitoja oman koiran kanssa toimimiseen ja koiran ymmärtämiseen. Virikkeen Kurssipolulla voit aloittaa useammasta eri vaihtoehdosta, joita kuvaan tässä omien otsikoiden alla. Tässä tekstissä kerron hieman taustaa koulutuspalveluihin - kerrothan mitä tykkäsit!
Videoluennot: PentuElämää & Miten eläin oppii?
Ennen korona-aikaa ja digiloikkaa nämä luennot toteutettiin livenä kurssitilassa kerran kuukaudessa sunnuntaisin. Nautin siitä, että voin näyttää omien koirien kanssa erilaisia vaiheita kouluttamisessa ja kertoa mihin kaikki perustuu. Onneksi olen taltioinut näistä videoita - joita Sinäkin voit katsoa!
Monella meistä on kuitenkin aikatauluhaasteita - jos tulet kiireellä, et ehkä keskity ja osa asioista jää myöhempään tarkasteluun. Digiloikan ansiosta voit nyt ostaa luentopaketin ja katsoa rauhassa luennon ja oheisvideot omaan tahtiin vaikkapa osasissa, yksin tai perheen kanssa yhdessä. Voit palata luentomateriaaliin useamman kerran ja tarkastaa perusteita samalla kun osallistut kurssille.
Me ihmisetkin tarvitsemme toistoja - asiat jäävät meille mieleen, kun toistamme niitä, näemme mallin ja opettelemme yhdessä oman koiran kanssa. Ja hei, kurssilla opit myös ryhmäkavereiden koirien harjoittelua tarkkailemalla!
Näiden luentojen sisältöjä on vuosien varrella kehuttu ja suositeltu niihin tutustumista jo ennen koiran saapumista.
Virikesuunnitelma
Virikesuunnitelma on uusi tuote, joka saapui palveluvalikoimaan kesällä 2021. Sain erikoisammattitutkinnon näytön suoritettua huhtikuussa 2021 ja opintojen aikana merkittävän kokonaisuuden muodosti kokonaisvaltainen koiran hyvinvoinnin tarkastelu - tai minkä tahansa ihmisen huollettavana elävän eläimen. Virikkeistäminen on esimerkiksi eläintarhaeläinten arkea - siitä siis idea.
Meillä kaikilla on paljon aktiviteetteja ja joskus koira kaipaa tekemistä enemmän kuin ehdimme tarjota. Energinen pentu kaipaa paljon puuhaa - jotta esimerkiksi lattialistat tai matot säästyvät naskalihampaiden jäljiltä. Toisaalta koiran täytyy opetella itsekseen olemista. Erittäin kiinnostavaa on myös tarkkailla oman koiran käyttäytymistä erilaisia ongelmia ratkoessa: tassutaktiikka vai hampailla kiinni? Virikesuunnitelma tarjoaa ratkaisuja näihin ja monenlaisiin elämäntilanteisiin, joissa suunnitelmallisuus on arkea helpottava asia.
Pakettihinta 55 € sisältäen PentuElämää & Miten eläin oppii? -luennot sekä Virikesuunnitelman.
Yksityistunti tai paketti
Perinteisesti yksityistunteja on ajateltu ongelmatilanteiden ratkaisuina tai kun koira ei voi osallistua ryhmäkurssille syystä tai toisesta. Nykyään moni kuitenkin varaa esimerkiksi yksityistunnin ennen ryhmäkurssille osallistumista - jotta saa ajankohtaiset ohjeistukset esim. pennun kanssa toimimiseen sosiaalistamisen herkkyyskaudella.
Yksityistunnin voit varata useampaa eri reittiä: kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta, Kurssikalenterista tekemällä suoraan varauksen tai lähettämällä suoraan sähköpostia minulle. Kirjalliset yhteydenotot sopivat omiin aikatauluihini parhaiten. Jos teet toimistoaikaan töitä ja olet iltaisin vapaalla, et ehkä tavoita, koska minulla työrytmi on juuri niin että asiakkaiden kanssa vietän illat - ja silloin en tietenkään ole puhelimen tavoitettavissa.
Yksityistunnin ajankohtia löytyy Kurssikalenterista, mutta sen lisäksi voi löytyä muitakin vapaita aikoja. Kun yhteinen ajankohta on sovittu, lähetän Ennakkotietokaavakkeen täytettäväksi. Vastaa kysymyksiin ihan niin laajasti kuin haluat. Mikään tieto ei ole minulle turhaa!
Ensimmäinen tapaaminen sisältäen taustakartoituksen ja tunnin tapaamisen: 120 €
Jokakoiran perustaidot -pienryhmäkurssi - miten siellä toimitaan?
Jokakoiran perustaidot -kurssi sisältää 8 kurssikertaa kerran viikossa -rytmillä. Kurssilla jokaisella on oma nurkkaus, joka on osittain näkösuojalla rajattu alue. Pöydälle voit laittaa mukana pitämäsi tarvikkeet: namipurkki, reppu, lelut - muista huomioida koiraa, kun tassut ovat maassa eikä pöydän reunalla! Löydät pöydältä käsidesiä, pyyhepaperia ja ämpärin, johon tunnin lopulla voit kipata koirasi vesikuppiin jääneet vedet. Näin sinun ei tarvitse taiteilla pennun ja kupin kanssa keittiökulmaukseen.
Kurssilla harjoittelu siis aloitetaan omalla paikalla ja se on siten tukikohta ja turvapaikka. Jokainen kurssilainen huolehtii, että oma koira ei ryntää toisen paikalle. Toistojen myötä nurkkauksesta tulee myös tärkeä harjoitusten alku- ja taukoilupaikka.
Koulutuksen alkuvaiheissa on paljon asioita, joita sinun täytyy oppia: miten toimitat palkkion koiralle? Missä pidät nameja helposti saatavilla? Missä talutin on? Näiden harjoitteluun rajattu tila tuo omaa rauhaa: pentusi malttaa paremmin keskittyä, kun pentukaveri ei juuri kutsu leikkiin innokkaalla katseella tai haukahduksella.
Harjoittelua täytyy tietysti tauottaa - se on yksi oppimista edesauttava asia. Kerta jos toinenkin on käynyt niin, että treenisession aikana käy jotain ajatuksia jumittavaa. Seuraavan session aikana palat kuitenkin loksahtavat - ehkä pieni vesihörppy toi kaivatun ajatuskatkon, sekä sinulle että koirallesi!
Blogin seuraavassa kirjoituksessa kerron Jokakoiran jatkokurssista sekä eri harrastuslajien alkeiden harjoittelusta. Näistä löydät tietoa kotisivujen lisäksi myös Virikkeen somekanavista - ota seurantaan Facebook ja Instagram!
Kommentit
Jätä kommentti