Loitsu täytti jo 2 vuotta!

Picon poismenon jälkeen oli kiva olla muutama kuukausi yhden koiran kanssa. Lystin kanssa oli kiva kahdestaan lenkkeillä, treenata agilityä ja kisata. Toisen flatin hankkiminen oli kuitenkin mielessä ja keväällä 2022 asiat loksahtelivat kohdilleen, kun sopiva pentue löytyi.

Halusin Lystiä rauhallisemman koiran, koska tiedostin, että vilkkaus asettaa haasteita. Loitsu on perusluonteeltaan selvästi rauhallisempi kuin Lysti. Toki olen myös pennusta alkaen kiinnittänyt paljon huomiota rauhoittumisen harjoitteluun.

Loitsun kanssa olen tähän mennessä harjoitellut rennolla otteella, mutta tarkasti ja systemaattisesti arjen taitoja sekä eri harrastuslajien perustaitoja. Agilityn rinnalle Loitsun lajina on tällä hetkellä myös hoopers, joka haastaa osittain eri aiheissa kuin agility.

Loitsu on opettanut minulle rennompaa elämänasennetta – juuri sitä mitä varmasti tässä vaiheessa uraani kouluttajana ja agilityintoilijana tarvitsenkin.

Loitsu on luustoltaan terveeksi tutkittu, joten odotan, että pääsemme seuraavan 1-2 vuoden aikana aloittamaan myös kisauran. Kiirettä ei kuitenkaan ole vaan rakennamme kuntoa, lihaksistoa sekä taitoja systemaattisesti. Aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

0
Feed

Jätä kommentti