Pico, pinkova pätevä pihapoliisi, 2009-2021

Pico oli Rassen veljentyttärenpoika, kakkospainos pinseristä meidän laumassamme. Ajatus kolmannesta koirasta oli näin jälkikäteen katsottuna aika hullu. Kaipasin kuitenkin nuorta koiraa demo- sekä agilitykoiraksi. Ja sellainenhan Picosta tuli.

Laumassa kasvaessaan Picosta tuli elekieleltään tarkka, kuten oli Rassekin. Iän ja huonojen kokemusten myötä sosiaalisuus rajoittui tuttaviin, jotka Pico tunsi pennusta alkaen. Jos saavutti Picon ystävyyden, se oli kunnian osoitus, jota ei ihan kenelle tahansa suotu.

Picon kanssa opettelin agilitytaitoja, kuten ohjauskuvioita, kisaamista sekä valitettavasti kipuilevan koiran kanssa elämistä. Picon kanssa löysin itseni mm. Viikistä katseenseuranta-tutkimuksesta, useista agilityseminaareista ja kaikkein useimmiten metsälenkeiltä, Tiilitien kurssitilasta tai Sporttikoirahallilta.

Picon kanssa opin, että pedantti koira vaatii pedantin kouluttajan. Rutiinit toivat turvaa paitsi treenihallilla myös hoitotoimissa ja resurssiaggressiivisuuden kontrolloinnissa. Pico oli perin pätevä pihapoliisi, jonka eteen ei kannattanut päätyä äkkinäisesti.

Hyödyllisimmät taidot, jotka Pico osasi, olivat kuonokopan käyttäminen sekä häkissä lepäily. Akuutin veriripulin vaatima yö eläinsairaalassa oli varmasti stressaava kokemus, mutta onneksi hoitaminen onnistui ja Pico parantui nopeasti.

Valitettavasti vanhemmiten pahentunut ääniarkuus ilmeni mm. ukkosenpelkona. On erittäin vaikeaa katsoa koiraa, jota pelottaa valtavasti äänet, joita en voi itse kontrolloida. Jos aikaa voisi kelata taaksepäin, panostaisin pentuvaiheessa äänille siedättämiseen huolellisesti.

Pico oli innokas treenaaja, aina valmis vaikkapa demokoiraksi luennoille. Vahvoilla treenirutiineilla pääsimme häiriöherkän tyypin kanssa kisakentällekin agilityssä, mutta terveysmurheet katkaisivat kisauran lyhyeksi. Mieli pysyi virkeänä loppuun asti hajutyöskentelyn sekä jumppatemppujen avulla.

Pico taisi nauttia Lystin seurasta, enemmän kuin Betan kanssa olemisesta. Oli kiehtovaa seurata miten erilainen suhde Picolla oli Betan ja Lystin kanssa. 

0
Feed

Jätä kommentti