Topi, erityinen, 1992-2003

Tämä on ensimmäinen osa kirjoituksia ,joissa esittelen omia koiria, mitä olen niiltä oppinut ja mitä olemme yhdessä kokeneet. 

Ensimmäisenä vuorossa on Topi, kultainen noutaja. 

Ensimmäinen oma koira on aina se kaikkein erityisin. Topin kanssa opin koiranomistajuutta. Ulkoilut aamulla ennen koulua. Kesäillat koirapuistossa eikä kaupungilla. Erilaiset koulutukset, näyttelyt, tottelevaisuuskokeet, taipparit, leirit, matkustamiset Lappiin junalla ja jopa lentokoneella.

Topin kanssa oli helppo kulkea eri paikoissa. Topi oli luonteeltaan kultainen koira, joka harmillisesti sairasteli jonkin verran. Vanhoista kuvista huomaa, että jo Topin aikana otin paljon kuvia, joissa koira istuu eri maisemissa. Kamera kulki mukana usein!

Topin jälkeen tulleista koirista samoja luonteenpiirteitä löydän Loitsusta. Molemmat tykkäävät erityisen paljon rapsutuksista. Topi olisi ollut aivan ihastunut sekä Lystiin että Loitsuun.

Topin kanssa liikuin paljon luonnossa ympäri Helsinkiä ja tapasin erilaisia koiria ihmisineen. Topi toimi myös erinomaisena opettajana huliviliteinikoira Rasselle, josta kerron seuraavassa jaksossa. 

0
Feed

Jätä kommentti